Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Schôdze podľa ľubovôle, hrádza proti oligarchom a beznádej mladých

.michal Magušin .názory ..týždeň

Parlament v súčasnom zložení má pred sebou posledné mesiace a začína ich zvláštnymi hrami o presúvaní návrhov a navrhovaní mimoriadnych schôdz.

Michal Magušin

parlamentné besnenie

V Národnej rade sa na popud poslanca Roberta Fica odsunuli všetky opozičné poslanecké návrhy na ďalšiu schôdzu. Keďže prebiehajúca schôdza je do volieb posledná, znamená to odsun týchto návrhov na povolebné obdobie. Fico argumentuje tým, že opozičníci si predkladaním návrhov chcú len robiť kampaň. 

Opozícia hovorí o pošliapavaní svojho ústavného práva na zákonodarnú iniciatívu. Pravda je farebná: Béla Bugár má pravdu v tom, že odsúvanie zákonov (v nejakej forme) v období pred voľbami nie je nijaká novinka, zvyklo sa to diať aj v minulosti. A áno, poslanci sa vystupovaním v parlamente určite chcú ešte zviditeľniť, hlavne tí, ktorí svoje neúspešné návrhy predkladajú tretí- či štvrtýkrát. 

Na druhej strane treba povedať, že poslanci až do konca februára dostávajú riadny plat. To teraz majú byť zákonodarcovia tri mesiace platení len za to, že si robia svoju stranícku kampaň? 

„Jednoducho bublín, v ktorých sa ľudia nekriticky povzbudzujú v názoroch, máme na Slovensku veľa a praskajú veľmi ťažko.“

A niežeby autor veril čistote úmyslov Roberta Fica o zmietnutí zbytočného rokovania do koša, ale sám Fico koná úplne pokrytecky, keďže sa najnovšie ozval, že plánuje zvolať mimoriadnu schôdzu na to, aby naša drahá vlasť presunula naše milované národné investičné zlato zo zradného Londýna späť do kolísky rodnej hrudy. Zneužitie parlamentu na kampaň vyzerá presne takto.

lex Haščák

Koalícia PS/Spolu sa snaží v parlamente presadiť Lex Haščák. Zákon, ktorý by zakázal krížové vlastníctvo napríklad v zdravotníctve. Nepochybujeme o tom, že úmysel predkladateľov obmedziť vplyv skupiny Penta je úprimný. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite