Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo sme napísali knihu

.štefan Hríb .názory .editorial

S radosťou oznamujem, že sme spolu s Martinom Mojžišom dokončili knihu o tom, ako vnímame Slovensko.

Štefan Hríb

keďže väčšina ľudí ho vníma inak, vážili sme slová. Ale nič sme nezamlčali – ani o sebe, ani o 30 rokoch pádov a vzostupov.

Našou ambíciou nebola encyklopédia faktov. Naopak, ponúkame svoje veľmi subjektívne videnie sveta, v ktorom sme sa obaja tridsať rokov pohybovali, so všelikým sporili a snažili sa o niečo zmysluplné.

Keď sme spolu prechádzali rok po roku a keď sme si to následne usporadúvali v hlavách, postupne vznikal taký obraz o tridsiatich rokoch slobody, ktorý je aj pre nás trochu prekvapujúci. Občas sa hovorí o sto rokoch Slovenska ako o veľmi úspešnom príbehu a v niečom je to pravda. Boli tiež časy, keď sme sa považovali za reformného tigra Európy a ani to nebol iba pyšný slogan. 

Knihu Štefana Hríba a Martina Mojžiša 30 – Ako sme to videli si už môžete kúpiť v našom e-shope.

Najnovšie sa zas ujala téza, že súčasné Slovensko je na tom najlepšie z celej Vyšehradskej štvorky. Nie je. Ale keď sme si s Martinom dali vedľa seba všetko, čo sa tu za tridsať rokov odohralo, a keď sme nad tým uvažovali, vyšiel nám nečakaný výsledok.

„Plné námestia ukázali, že verejnosť je stále proti násiliu. To všetko podľa nás prispeje k podobnej zmene ako v roku 1998.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite