Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O veľmi čudných hrách, antisemitizme spojenom s ekorebéliou a traumách spoločnosti

.marína Gálisová .názory ..týždeň

O čom vypovedá angažovanie sa NAKA vo vyšetrovaní Jaroslava Naďa, ako sa v Európe prejavuje antisemitizmus a ako spracovať traumu? Udalosti uplynulých dní zhrnula Marína Gálisová.

Marína Gálisová

veľmi čudné hry

Keď Jaroslava Naďa, tieňového ministra obrany za OĽaNO, obvinili z ohrozovania utajovaných skutočností, mohlo to vyzerať ako vážna vec. Predsa len, keď sa angažuje NAKA, keď premiér Peter Pellegrini iniciuje stretnutie s členmi Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky, keď sa hovorí o vážnych podozreniach, povedané Pellegriniho slovami „do čoho je tento pán zapletený počas posledných rokov“, verejnosť spozornie. Lenže toto tu zaváňa skôr spravodajskými hrami, ktoré odkazujú na podozrivé konanie celkom iných ľudí, ako je Jaroslav Naď. 

Naď totiž tvrdí, že jeho obvinenie prišlo preto, lebo upozorňoval na podozrivé majetkové pomery šéfa vojenskej tajnej služby, generála Jána Balciara. Balciar totiž vlastní súbor nehnuteľností, medzi ktoré patrí apartmán v Chorvátsku, 15 apartmánov na Táľoch. Otázka znie, odkiaľ na to vzal šéf vojenských tajných peniaze. A kým nebude hodnoverne zodpovedaná, môže Peter Pellegrini hovoriť, čo chce – Balciar bude vyzerať podozrivo a Naď ako obeť jeho pomsty.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite