Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vojenskú spravodajskú službu treba zrušiť

.eugen Korda .názory .názory

Tajná služba, ktorá má ochraňovať bezpečnostné záujmy Slovenska sa venuje krytiu zlodejín a diskreditácii ľudí, ktorí o tom hovoria.

Eugen Korda

keď bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Roman Mikulec prikázal vyšetriť masívne rozkrádanie, ktorého sa mali dopustiť jeho predchodcovia, nikto netušil, že sa mu o pár mesiacov pomstia. Normálne uvažujúci človek by totiž predpokladal, že po zisteniach a nepriestrelných dôkazoch o masívnom rozkrádaní štátneho majetku v réžii vysokopostavených dôstojníkov tajnej služby, ku ktorým sa prepracoval dnes už mŕtvy dôstojník Vladimír Suchodolinský, začne polícia rázne vyšetrovať a stíhať páchateľov. 

Stal sa však opak. Vojenská spravodajská služba podstrčila Romanovi Mikulcovi do auta USB kľúč, na ktorom vraj boli utajované informácie a tým, koho polícia začala stíhať, bol on. Zlodeji v tajnej službe pracovali pokojne ďalej a smiali sa mu do tváre. Veľkú zásluhu na ich spokojnom spánku mal vtedajší minister obrany a vysokopostavený člen Smeru, ktorý ich kryl a hájil až do roztrhania tela.  Áno, bol to Martin Glváč, ktorý mal kamarátsky vzťah z Marianom Kočnerom. 

Roman Mikulec tak musel 8 rokov chodiť po súdoch a bojovať o svoju česť a slobodu. Nakoniec vyhral. Ani jeden z tých, ktorí kradli a ničili mu život, nebol potrestaný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite