Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vojenskú spravodajskú službu treba zrušiť

.eugen Korda .názory .názory

Tajná služba, ktorá má ochraňovať bezpečnostné záujmy Slovenska sa venuje krytiu zlodejín a diskreditácii ľudí, ktorí o tom hovoria.

Eugen Korda

keď bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Roman Mikulec prikázal vyšetriť masívne rozkrádanie, ktorého sa mali dopustiť jeho predchodcovia, nikto netušil, že sa mu o pár mesiacov pomstia. Normálne uvažujúci človek by totiž predpokladal, že po zisteniach a nepriestrelných dôkazoch o masívnom rozkrádaní štátneho majetku v réžii vysokopostavených dôstojníkov tajnej služby, ku ktorým sa prepracoval dnes už mŕtvy dôstojník Vladimír Suchodolinský, začne polícia rázne vyšetrovať a stíhať páchateľov. 

Stal sa však opak. Vojenská spravodajská služba podstrčila Romanovi Mikulcovi do auta USB kľúč, na ktorom vraj boli utajované informácie a tým, koho polícia začala stíhať, bol on. Zlodeji v tajnej službe pracovali pokojne ďalej a smiali sa mu do tváre. Veľkú zásluhu na ich spokojnom spánku mal vtedajší minister obrany a vysokopostavený člen Smeru, ktorý ich kryl a hájil až do roztrhania tela.  Áno, bol to Martin Glváč, ktorý mal kamarátsky vzťah z Marianom Kočnerom. 

Roman Mikulec tak musel 8 rokov chodiť po súdoch a bojovať o svoju česť a slobodu. Nakoniec vyhral. Ani jeden z tých, ktorí kradli a ničili mu život, nebol potrestaný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite