Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

To spájanie môže byť poriadne riskantný projekt

.eugen Korda .názory

Nie som expert na relevantný odhad toho, kto by sa mal s kým spojiť a kto s kým ísť do volieb tak, aby Smer konečne vypadol z hry a nemohol rozhodovať o osude Slovenska.

Eugen Korda

na to, čo sa deje v opozícii, ale i v rozpadajúcej sa koalícii vládnych strán, sa dívam len a len očami laika, ktorý je informovaný možno trošku lepšie ako štandardný volič. To je všetko. Nemám ani krištáľovú guľu a ani žiadnu zázračnú schopnosť predpovedať, čo urobiť, aby karty v našej krajine prestali rozdávať  falošní hráči a aby ich konečne mohli začať miešať politici s čistým štítom, v skratke – slušní ľudia. 

Samozrejme, nie je dôležité len to, čo sa deje v opozícii, ale i to, v akej kondícii vstupujú do volieb vládne strany. Ak sa Andrej Danko vyhráža Smeru, že odvolá ministra práce a sociálnych vecí Richtera a že možno neschváli štátny rozpočet, tak to možno pripísať jednej jedinej veci – predvolebnej kampani a snahe neprepadnúť vo voľbách. Predseda SNS ukazuje svaly, ktoré nemá. 

Je už skoro isté, že Bugárov Most sa definitívne zrútil do priepasti a nebude sa s ním dať rátať. Dokonca aj dievča s nie veľmi pevným charakterom, Duckerova Dobrá voľba, stranu Bélu Bugára odmietla a to aj napriek tomu, že  pán Drucker nejaký čas zdieľal s lídrom Mostu spoločnú vládnu spálňu a nebolo badať, že by si nerozumeli. 

„Smer je v morálnom rozklade a v podstate ho zachraňujú len jamôčky na Pellegriniho tvári.“

Kotlebova ĽS NS zas dúfa, že po voľbách narastie a ona bude tou nevestou, ktorú v prípade potreby Smer predsa len osloví. Ak teda bude poverený zostaviť vládu. Lenže to nie je také isté, ako sa na prvý pohľad môže zdať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite