Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Erik Tomáš Toxický

.eugen Korda .názory

Tento článok je reakciou na televízne vystúpenia Erika Tomáša v posledných dňoch. Celé roky som si nebol istý, či Erik je jeho priezvisko, alebo krstné meno.

Eugen Korda

neslúži mi to ku cti, ale občas som sa, v čase, keď bol redaktorom v Markíze, pomýlil a za zlé označenie jeho osoby v mojich televíznych šotoch som sa napokon ospravedlnil. Dnes už viem, že to vôbec nie je podstatné. Odteraz ho budem (nielen v duchu) volať Erik Tomáš Toxický. Prečo? Tu je zopár dôvodov.

Svoju politickú kariéru začal tým, že ako redaktor televízie Markíza až do roztrhania tela slúžil svojmu budúcemu pánovi Robertovi Kaliňákovi. Ako? Nuž, snažil sa za každú cenu zdiskreditovať vtedajšieho ministra vnútra Vladimíra Palka a pripraviť ho o kreslo tohto dôležitého rezortu. 

Kaliňák z pozície predsedu Brannobezpečnostného výboru Národnej rady Slovenskej republiky Palka falošne obvinil z odpočúvania novinárov a policajtov. A milý Erik mu v tom výdatne pomáhal, aj keď musel dobre vedieť, že to nie je pravda. Nakoniec sa nepodarilo Vladimírovi Palkovi zoťať hlavu, Robert Kaliňák však ocenil, že vedel dobre a hlavne ochotne klamať a manipulovať s faktami. 

„Bol ochotný zahladiť každé klamstvo, každý podvod či každé svinstvo, ktorého sa jeho bossovia dopúšťali.“

Po tom, ako sa stal ministrom vnútra, odmenil Toxického Erika funkciou svojho hovorcu. A aj tu si počínal zdatne, vždy, keď bolo treba, kryl chrbát svojmu ministrovi. Napríklad aj vtedy, keď som mu chcel na tlačovej konferencii položiť zopár nepríjemných otázok v súvislosti s Hedvigou Malinovou. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

 Toxický Erik ma prehovoril, že by bolo lepšie, keby som s pánom ministrom prebral tie otázky medzi štyrmi očami. Viete, čo som, ja blbec, urobil? Súhlasil som! Robert Kaliňák mi po dvadsiatich minútach presviedčania povedal, že mi na kameru aj tak nič nepovie a že ma nechá vyhodiť zo Slovenskej televízie. A stalo sa. Krátko nato som sa ocitol na dlažbe. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite