Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Posledná šanca pre Glváča s Trnkom, Ficova predvolebná taktika a modlitba za hriešnikov

.michal Oláh .názory ..týždeň

Glváč sa rozhodol, že cez Dušičky sa ho kauzy netýkajú a vládna koalícia pár mesiacov pred voľbami nahodila brzdu svojho pádu v podobe päťdesiatdňového moratória.

Michal Oláh

Glváč, Trnka a Zachej

Vo všetkých katolíckych kostoloch sa v dnešnú nedeľu čítal príbeh o boháčovi Zachejovi. Bol hlavným vyberačom daní, zlodejom a podvodníkom. Prosto mafiánom. Teraz o takýchto ľuďoch počúvame veľa. Posledný týždeň najviac o Dobroslavovi Trnkovi a Martinovi Glváčovi. V kontraste s týmito mužmi si je Zachej napriek veľkému majetku vedomý svojej prázdnoty. Túži po skutočnom bohatstve. Vyliezol preto na strom a pozoroval okoloidúceho Krista. To stačilo na to, aby ho Ježiš oslovil s ponukou návštevy. 

Napriek ohováraniu a predsudkom okolia Zachej zareagoval správne. Z vlastnej iniciatívy rozdal polovicu majetku a štvornásobne odškodnil poškodených. Naproti tomu Glváč ešte minulý týždeň na Facebooku vyhlásil, že „nevidí dôvod na vyvodenie osobnej zodpovednosti“ a neodstúpil. Trnka zasa ignoroval etickú komisiu a Radu prokurátorov a zostal naďalej prokurátorom, hoci pozastaveným. Podobne ako Kočner, Bašternák, Haščák, Kaliňák, Fico či Bödör premrhali zachejskú šancu na záchranu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite