Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prestaňte piecť a natierať lavičky

.šimon Jeseňák .názory

V skvelom románe Vermesa Timura A je tu zas, sa po desaťročiach od svojej smrti objaví Hitler v Nemecku. V televízii zbadá reláciu o varení. Začudovane sa pýta, prečo to vysielajú.

Šimon Jeseňák

skvelá otázka a jednoduchšia odpoveď. Relácie tohto typu majú dobrú sledovanosť a diváci ich majú radi. Pred niekoľkými rokmi sa Milana Lasicu pýtali, prečo sa už len sporadicky vyskytuje na televíznych obrazovkách. Jeho odpoveď bola „Ja nevarím“. 

Politika sa za niekoľko dekád zmenila a posunula. Nie každá zmena je však prospešná. Z dnešnej politiky sa vytratil súboj ideí, programov a riešení. Z politického bojiska sa stal súboj trápnych niekoľkoslovných posolstiev. Namiesto politického zápasu vidíme súboj reklamných a PR agentúr. Tieto agentúry za nemalé sumy radia svojim klientom čo majú robiť a oni hlucho a slepo počúvajú a plnia pokyny. Je to veľmi smutná realita, ktorá sa v najbližšej dobe nezmení, respektíve, asi sa už nezmení vôbec. Počas víkendu sa objavili dva bizarné príbehy politických strán, ktoré sú bezpochyby tou lepšou časťou politického spektra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite