Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Keby sme to vedeli...

.peter Zajac .názory .komentár týždňa

Je to asi najčastejšia veta dnešného Slovenska. „Keby sme vedeli, čo vieme dnes, nešli by sme do koalície s Ficom,“ hovorí Béla Bugár a človek nevie, či sa má smiať alebo plakať.

poslanec Fico je len ten istý Fico ako pred štyrmi rokmi, Kaliňák ten istý Kaliňák, Glváč ten istý Glváč. Trnka ten istý Trnka a Kočner ten istý Kočner. Sú to tí istí ľudia, čo zakladali Smer a delili si budúcu korisť od Pezinka po Čiernu Vodu. Aspoň tak to vraveli Pezinčania od prvej chvíle. 

Kočner to zo šíberov dotiahol najďalej. V prvej fáze si to vyskúšal, v druhej si našiel mocných ochrancov, v tretej sa stal pánom vybavovačov, ktorý si myslel, že mu prejde všetko. A Pellegrini sa na to pozeral so zavretými očami a ušami.

„Štvrtá fáza kočneriády sa volá: Zatĺkať, zatĺkať! Ale hlavy padajú.“

Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa však stalo niečo, čoho sa boja mafiáni ako moru. Vykonávatelia začali spievať a postupne namáčali svojich pánov. Hovorí sa tomu dominový efekt. To, čo sme vedeli, ale nemohli dokázať, sa stalo faktom. 

Ľudia sú ohúrení, v čom to žili a žijú. Tí, čo to v Smere zažili a mali intuíciu, sa zdekovali ako prví. Ako Zala a Maďarič. A tí ďalší sa usilujú pohromu odvrátiť aj za cenu, že namočia svojich spolupútnikov. Štvrtá fáza kočneriády sa volá: Zatĺkať, zatĺkať! Ale hlavy padajú.

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Béla Bugár, ktorý sa „náhodou“ stretol na Maldivách s Kočnerom a Czuczom, ešte aj dnes tvrdí, že nevedel, kto je Fico. Po nahrávke s hlasom podobným Ficovi, po Gorile, po Ficových slovách, že hrabať do vlastných vrecák je neprípustné, ale hrabať stranícky samozrejmé. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite