Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo policajný prezident likviduje elitný policajný tím

.eugen Korda .názory

Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa skončilo, páchatelia tohto skutku sú obžalovaní, tak vraj už nie je potrebné, aby vyšetrovací tím „Kuciak“ existoval.

Eugen Korda

tvrdí to policajný prezident, a tak ho jednoducho rozpustil. Prečo to pán generál urobil? Prečo svojím rozkazom poslal k vode skupinu profesionálne a odhodlane pracujúcich policajtov, ktorým sa za niekoľko mesiacov podarilo vybudovať si dôveru nielen u rodinných príslušníkov obetí, ale aj u veľkej časti verejnosti? 

Dôvodov môže byť niekoľko. Do duše policajného prezidenta a jeho ministerky Denisy Sakovej nevidieť, ale pravda bude taká, že podstatným dôvodom pre takéto rozhodnutie je obyčajný strach. Tento vyšetrovací tím totiž disponoval takým množstvom poznatkov o prepojeniach politikov, sudcov a prokurátorov na oligarchické a mafiánske zoskupenia, že už len jeho samotná existencia bola a je pre tieto osoby trvalým ohrozením. Rozpustenie tohto vyšetrovacieho tímu tak celkom určite nie je ničím iným, ako jeho rozprášením.  

Spustenie vyšetrovania kriminálnej činnosti členky vlády, ktorú chce premiér Peter Pellegrini vidieť na kandidátke Smeru, by celkom určite poriadne pošramotilo jeho imidž.

Správy o možnom podiele pani ministerky vnútra na masívnom rozkrádaní mohli byť tým, čo viedlo jej podriadeného k takémuto radikálnemu kroku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite