Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skúsme byť proti systému

.marína Gálisová .názory

Sme v šoku z Kočnera aj Gorily. Obávame sa, ako tieto informácie vyprovokujú verejnosť a podporia tzv. antisystémové sily. Skúsme si radšej priznať, že takýto „systém“ je nanič.

Marína Gálisová

aby bolo jasné, pod „systémom“ nemyslím demokraciu. Ani slobodný trh. Ani ten toľkými opľuvaný kapitalizmus. Lebo nič lepšie ako demokraciu a slobodný trh ľudstvo nevymyslelo. Nič tak ako tieto veci nedokáže posúvať ľudstvo dopredu a uľahčovať ľuďom život. To, koniec koncov, ukazujú aj dlhodobé štatistiky. Pri pohľade na ne je jasné, že akokoľvek sa dnes hneváme na to, v čom žijeme, nechceli by sme žiť ani len o dvadsať-tridsať rokov dozadu. Nieto ešte o nejaké storočie predtým.

No napriek tomu je ozaj načase uvidieť „systém“ bez ružových okuliarov. Tento náš systém, ktorý spočíva v tom, že štát má priveľa peňazí, priveľkú moc a priveľký dosah. A tým sa stáva priveľkým lákadlom, priveľmi vábivou obeťou na únos. Presne toto spôsobuje, že sa na štát prichytávajú pijavice ako Kočner.

A keď už o Kočnerovi, čo taký Trnka? No, ten je čistý príklad systémového zlyhania. Sám je „nímand", ale systém prokuratúry, ktorý je u nás odvodený ešte od tej sovietskej Vyšinského typu, takýchto nímandov často vynesie na vrch ako odpornú penu, a tam potom sedia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite