Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Gorila bolestivo upozornila na moc peňazí

.michal Oláh .názory

Naša krajina sa práve ukazuje v plnej nahote celej svojej úbohosti. Do tohto stavu ju doviedli dnešní mocipáni v snahe prispôsobiť si ju na svoj obraz.

Michal Oláh

je potom samozrejmé, že namiesto vyvodenia politickej zodpovednosti počujeme takmer unisono zo všetkých strán a činovníkov vládnej koalície: „My s tým nič nemáme, my chceme aby sa to vyšetrilo!“

Ale nedá sa nič robiť, všetko je prepojené, každý v tejto krajine si bude musieť sám pred sebou, ale aj pred spoločnosťou zodpovedať otázku o svojom podiele na jej stave.  Vymožiteľnosť práva je najnutnejšou požiadavkou fungovania normálnej demokratickej spoločnosti. Nasleduje však aj otázka ekonomickej moci, na ktorú veľmi bolestivo upozorňuje Gorila, pretože žiadna politika ani náprava sa nebude dať robiť bez peňazí.

dôležitý veľkokapitál

Nie som proti veľkokapitálu, tak silno som sa ľavicovo nepreorientoval, ale myslím si, že ani si robiť o ňom nejaké ideály nie je potrebné. Bez neho nie je možné pustiť sa do veľkých projektov, na druhej strane ľudia, ktorí vládnu nad veľkými finančnými tokmi strácajú často súdnosť a začínajú sa cítiť nad zákonom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite