Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

O strašidelnom zombie za Vlasť, knokaute opičky v talári a spoľahlivosti Božích mlynov

.michal Oláh .názory ..týždeň

Uplynulý týždeň priniesol oživenie Štefana Harabina, ktorý sa vracia do politiky, hrozivé svedectvo Moniky Jankovskej, no takisto nás ubezpečil o tom, že čakať sa skutočne oplatí.

Michal Oláh

zombie za Vlasť

Určite si viacerí z nás pamätajú na celkom vydarený hudobný klip Michaela Jacksona Thriller, v ktorom tak pôsobivo vyliezali mŕtvoly z hrobov. Sám spevák sa najskôr štylizoval do ochrancu mladého vystrašeného dievčaťa, aby sa v dramaturgicky vhodnej chvíli premenil na upíra. Ako deti sme sa dosť báli. 

Medzitým pretieklo veľa vody slovenskými riekami a je na zamyslenie, koho chcú vlastne vystrašiť vyliezajúce mečiarovské politické zombie z 90. rokov. Vraj im ide o vlasť. Dnešným mladým ľuďom už nič nehovoria, strednej generácii oživujú atmosféru vrážd, únosov, hrubého rozkrádania a zneužitia nezrelého štátu. Štefan Harabin sa ako zombie necíti. Do politického boja vstúpil s kúpenou stranou Vlasť, ktorej hlavným sloganom je ad absurdum: „Spravodlivosť pre každého“. 

Vietor do plachiet mu dali prezidentské voľby, v ktorých získal takmer 308-tisíc hlasov a skončil na treťom mieste. Pokiaľ získa podobný výtlak v blížiacich sa parlamentných voľbách, môžeme mať už na jar 2020 nový úradný pozdrav: „Na stráž, súdruhovia!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite