Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O dopade doby skandovacej, strane so zlým svedomím a dopyte po hĺbke

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Uplynulý týždeň zarezenovali témy, ktoré prinútili Martina Mojžiša zamyslieť sa nad plytkosťou tejto doby, brexitu, slovenských politikov, či nás samotných.

Martin Mojžiš

boris Johnson

Rozhodnutie Britského najvyššieho súdu o nezákonnosti prerušenia zasadnutia parlamentu kráľovnou Alžbetou na žiadosť premiéra Johnsona vyvolalo množstvo komentárov. Ich objektívnosť často nijako nezaostávala za objektívnosťou hulákania futbalových tribún po odpískaní jedenástky (nie je dôležité, prečo bola odpískaná, ale či proti nášmu mužstvu). Škoda, pretože v skutočnosti to bolo veľmi zaujímavé rozhodnutie. Aj v prípade, že ste vášnivo za brexit, aj v prípade, že ste vášnivo proti nemu. 

Debata o vzájomných vzťahoch a kompetenciách súdov, vlády, parlamentu, referenda a hlavy štátu je totiž oveľa hlbšia a dôležitejšia ako celý brexit alebo Boris Johnson. Lenže v dnešnej skandovacej dobe to tak nevnímame. Boli časy, keď sme čítali také knihy ako Hayekovo Právo, zákonodárstvo a sloboda a rozmýšľali sme o podstatných veciach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite