Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O Fica už nejde. Ide o to zachrániť Smer a jeho oligarchov

.eugen Korda .názory

Gorila vyniesla Roberta Fica do závratných výšin. Na pleciach svojich spolustraníkov sa smial do očí celému Slovensku.

Eugen Korda

oslavne ho vyhadzujú do vzduchu straníci, v ruke fľaša Coca-Coly. Takto vyzerala jedna ikonická fotografia z volebnej noci v roku 2012, keď zvíťazil a ovládol všetky inštitúcie v štáte. A nebola to náhoda, že v ruke držal tento nápoj. 

On, milovník drahých páleniek, takto odkazoval všetkým, že v tom byte na Vazovovej ulici bol, dohadoval tam s pánom Haščákom špinavé kšefty a napriek tomu sa stal najmocnejším mužom v štáte. Veru, bolo to celkom nepochybne tak. 

Prezident Ivan Gašparovič bol jeho sluhom, predseda parlamentu, dnes už nebohý Pavol Paška, ho poslúchal na slovo a riadil túto inštitúciu pevnou rukou. Robertovi ľudia boli všade. 

„Najdlhšie slúžiaci premiér, predseda najsociálnejšej vlády, milovník luxusu, mladých žien a alkoholu, sa v týchto dňoch definitívne odoberá do politického dôchodku.“

Ovládol prokuratúru, súdy, políciu. „Veľká žranica“ sa mohla rozbehnúť v nevídanom štýle a rozsahu. A aj sa rozbehla. Kradlo sa všade a kradlo sa vo veľkom. Nepohodlných ľudí zadupala štátna mašinéria do prachu. Keď bolo treba, „umravnili“ ich daňové úrady. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite