Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O Kalavskej kompromisoch, Dankových urážkach a dôstojných dialógoch

.michal Oláh .názory ..týždeň

Uplynulý týždeň priniesol nielen spŕšku nadávok z úst Andreja Danka, smerácky kompromis ministerky zdravotníctva, no poukázal i na nutnosť dialógu o reprodukčných právach.

Michal Oláh

andrea Kalavská

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská si prešla ako lekárka ťažkými misiami v Afrike, tropickými chorobami i akademickou kariérou. V smeráckej vláde je už na prvý pohľad akási iná. Od začiatku vyzerá ako celkom slušná žena, ktorá si myslela, že keď zvládla Afriku so všetkými jej civilizačnými „vymoženosťami“, epidémiami, chudobou či terorizmom, tak zvládne aj naše zdravotníctvo. Okamžite narazila na oligarchické skupiny, nezáujem a nepochopenie dokonca aj od tých, ktorí ju do funkcie nominovali. 

Zdá sa, že si naivne myslela, že s týmito smeráckymi exotmi, akých nestretla určite ani v celej subsaharskej Afrike, bude môcť naozaj niečo pre ľudí urobiť. Pretože, aj keď na prvý pohľad skrytá, ale v skutočnosti ešte horšia je u nás vojna proti vlastnému ľudu. Kalavská bola zaujímavou političkou, pokiaľ nepristúpila na smerácky kompromis. Už včera bolo pre ňu na odstúpenie neskoro.

andrej Danko

„Klamár, špinavec, buzerant, chorý na hlavu,“ zaznelo vo štvrtok v pléne Národnej rady Slovenskej republiky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite