Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Začal sa pokus o normalizáciu hercov

.štefan Hríb .názory

Tá krátka správa je prehlušená Jankovskou a Mazurekom, ale je dôležitejšia – odvolaním Michala Vajdičku z pozície šéfa Činohry SND sa opakuje to, o čo sa v minulosti pokúsilo HZDS.

Štefan Hríb

riaditeľ SND Vladimír Antala odvolal šéfa výkladnej skrine svojho divadla pre údajné nezvládnutie manažérskych úloh. To nezvládnutie má spočívať v tom, že 38 predstavení za uplynulé dva roky bolo zrušených a 54 vymenených. 

Je to veľa či málo pri obrovskom počte predstavení za dva roky? Zbytočná otázka – v odôvodnení sa totiž nepíše, že skutočnou príčinou zrušenia alebo výmeny predstavení boli ochorenia kľúčových členov súboru. Môže riaditeľ Činohry zabrániť výpadkom pre práceneschopnosť? Ale o to v tejto zle napísanej hre vôbec nejde.

Pravda je ukrytá v normalizačnom trende, ktorý možno pozorovať po nástupe ministerky kultúry Laššákovej smerom k SND. 

Je známe, že repertoár Činohry Národného divadla už od šéfovania Romana Poláka odvážne reaguje na dianie na Slovensku a že v tom Michal Vajdička výborne pokračoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite