Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Matúša Baňoviča: Všetci proti Jankovskej a existenčná kríza slovenských Maďarov

.matúš Baňovič .názory ..týždeň

Dohoda medzi stranami slovenských Maďarov už bola na dosah, no nakoniec z nej nič nebude. Mediálna pozornosť tridsať metrového bleskozvodu pred NR SR Dankovi zrejme nestačila.

Matúš Baňovič

Tlak

Uplynulý týždeň čelila asi najväčšiemu spoločenskému tlaku štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská. Policajti jej zaistili mobil, lebo sa snažia dokázať, že aktívne komunikovala s Marianom Kočnerom, dôvodne podozrivým z objednávky dvojnásobnej vraždy. 

Tlačila na ňu celá opozícia, najviac azda Igor Matovič, ktorý sa chopil šance a zvolil si sériu protestov priamo pred ministerstvom. Až následne sa k nemu pridali ostatní opoziční lídri. Prišiel Ľubomír Galko z SaS a neskôr aj bývalý prezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska. 

„Človek by očakával, že keď sa proti Jankovskej obráti takmer celá krajina, neustojí to.“

Sympatizanta demokratickej opozície mohlo potešiť, že si Kiska a Matovič konečne podali ruky a dá sa len dúfať, že zakopali vojnovú sekeru. Do Jankovskej sa nepriamo obul aj premiér Pellegrini, ktorý povedal, že je dospelá žena a sama by mala vedieť či jej zotrvanie vo funkcii prospieva jeho vláde a strane, ktorá ju do funkcie motivovala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite