Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mizéria slovenskej diplomacie. Alebo čo ukázali oslavy SNP

.filip Minich .názory

Osláviť výročie SNP neprišiel zo zahraničných štátnikov takmer nikto. Dokonca ani Lukašenko. Bezpohlavná zahraničná politika a falošná idea o budovaní mostov prináša svoje ovocie.

Filip Minich

mal prísť Putin. Neprišiel. Mal prísť aj Trump. Dokonca sa v Banskej Bystrici mohli stretnúť. Z veľkej slávy však nič nebolo, obaja pozvánku premiéra Pellegriniho odmietli. 

Na oslavách SNP sa neukázala ani Angela Merkel, ani Emmanuel Macron či Boris Johnson. Neprišli ani ich ministri zahraničných vecí, ba ani žiaden z vyšších predstaviteľov EÚ. Pozvanie odmietol ešte aj Alexander Lukašenko, ktorého zavolal predseda parlamentu Danko. Jediný premiér či prezident, ktorý zo zahraničia prišiel na veľkolepé oslavy, bol Slovák Andrej Babiš. 

„Tváriť sa navonok euroatlanticky, no poza bučky nadbiehať Rusku a Číne je diletantstvo.“

Dalo by sa to nazvať absolútnym nezáujmom, no môžeme za tým vidieť aj hlbšie korene, ktoré roky hnijú pod dozorom Miroslava Lajčáka a jeho bezpohlavnej zahraničnej politiky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite