Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarská cesta do parlamentu zrejme povedie cez OĽaNO

.matúš Baňovič .názory

Maďari sú tvrdohlaví a potvrdilo sa to aj pri neúspešných rokovaniach, v ktorých sa chceli dohodnúť na spoločnej kandidátke. Most-Híd sa rozhodol, že to už ďalej nemá význam.

Matúš Baňovič

po vyjadrení Mosta zostala Strana maďarskej komunity (SMK) zaskočená, ale nestratila nádej. 

Trvalo veľmi dlho, kým si dve najväčšie strany zastupujúce slovenských Maďarov uvedomili, že samostatne to do nášho parlamentu nedotiahnu. Nevyhnutnosť ich dohnala k tomu, že začali spolu rokovať. 

Podľa vyhlásenia predsedu SMK si nechali urobiť prieskum, z ktorého vyšlo, že väčšina Maďarov žijúcich na Slovensku si želá, aby sa spojili. Predstavitelia týchto strán boli pre to ochotní urobiť všetko. Teda takmer všetko. 

zhodli sa, aj sa nezhodli

Nestranní pozorovatelia si mysleli, že Béla Bugár nikdy nedopustí svoj odchod z čela kandidátky. Ako sa ukázalo, tak ako aj jeho rokovacia protistrana bol pripravený to urobiť. 

Podľa predbežných rokovaní nemusel kandidovať vôbec, rovnako ako predseda SMK József Menyhárt a ďalší predstavitelia tejto strany. V tom problém nemal byť. Teda aspoň oficiálne. V kuloároch sa šepká, že Most nevylúčil povolebnú spoluprácu so Smerom, na čom vraj trvala delegácia SMK.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite