Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kočner je znak Slovenska, nie výnimka. Dá sa to zmeniť?

.štefan Hríb .názory .editorial

Vydanie spravodlivosti tohto štátu do rúk zločinu, ako o tom svedčia prepisy Threemy aj rázne kroky vyšetrovacieho tímu, mnohých prekvapuje, hoci trvá už od Mečiara.

Štefan Hríb

kto je Marian Kočner? Škvrna na povesti Slovenska či jeho znak? Odpoveď je dôležitá – od jej pravdivosti záleží celá budúcnosť.

Slovenská republika bola v januári 1993 založená ľuďmi, ktorí sa od Mariana Kočnera v ničom nelíšia. Aj oni zneužívali štátne orgány, aj oni to robili pre svoj finančný a iný prospech, aj oni pri tom spolupracovali s mafiou a používali nezákonné prostriedky vrátane násilia a vraždy. Tento spôsob založenia štátu sa dnes zrkadlí v nových odhaleniach pri vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy, a nie je to prekvapujúce. Pretože niť, ktorá vedie od Mečiara k dnešku, nebola nikdy pretrhnutá.

A vôbec nejde iba o nepoctivých nepodnikateľov mečiarovcov, ktorí prešli od HZDS ku komukoľvek vrátane antireformného Smeru, kto bol ochotný predlžovať éru „našich ľudí”. Ide aj o viaceré reformné strany, ktoré v roku 1998 uverili, že je možné robiť dobré reformy a súčasne profitovať z ovládnutia štátu. Lebo zneužívanie tajnej služby pokračovalo aj za Dzurindových vlád, rovnako ako profitovanie z tendrov či dosadzovanie bábok na kľúčové pozície v silových zložkách. 

„Musia sa nájsť odvážni vyšetrovatelia, prokurátori, sudcovia a politická zostava, ktorá pretne mečiarovskú niť.“

Tri príklady za všetky – na začiatku Peter Tóth vo vtedajšej SIS, kauza Skupinka a lživý fax proti ministrovi vnútra Palkovi, potom Rusko s Malchárkom a na konci návrh na opätovné zvolenie Dobroslava Trnku za generálneho prokurátora zo strany dôležitého poslanca SDKÚ. Prečo sa to asi dialo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite