Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pevnosť menom Smer sa začína rúcať

.eugen Korda .názory

Polícia začala vyšetrovať najvyššie poschodia našej justície a je takmer isté, že v najbližších dňoch či týždňoch sa dočkáme aj celkom iných prekvapení.

Eugen Korda

policajti pravdepodobne navštívia aj prokuratúru a niektoré iné štátne inštitúcie. Pred rokom či dvoma by bolo nepredstaviteľné, aby na ministerstvo spravodlivosti napochodovali policajti a vypýtali si od štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej jej mobilný telefón pre podozrenie, že spolupracovala s mafiou. 

To je taká vážna vec, že by dnes, teda v piatok, mala vypratať kanceláriu a odísť domov čakať, kedy ju predvolajú na výsluch. A ak to nespraví, tak by ju na odchod mal vyzvať minister spravodlivosti Gábor Gál. 

Ten to však asi neurobí, veď to by ju ešte pred pár týždňami vehementne nebránil - a bráni ju dodnes. Čakať, že by niečo podobné urobil Smer, je čistá fikcia. Smer musí, z podstaty veci, brániť pevnosť, ktorej múry pod ťarchou správ z Kočnerovho telefónu praskajú a je zrejme len otázkou času, keď sa zrútia rovno Robertovi Ficovi na hlavu. 

Darmo sa Robert Fico tvári, že to všetko sa vlastne Smeru ani netýka. No týka! 

Darmo predseda strany a expremiér spochybňuje doterajšie výsledky vyšetrovania, darmo vyzýva policajného prezidenta a jeho ministerku, aby vyšetrovateľom konečne zarazili ich nezávislé vyšetrovanie a darmo sa tvári, že to všetko sa vlastne Smeru ani netýka. No týka! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite