Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratská pomoc na sovietsky spôsob

.šimon Jeseňák .názory

Andrej Danko prirovnal ponuku USA na rekonštrukciu letísk k okupácií Československa. Tento výrok je ďalším spochybnením euroatlantickej orientácie Slovenska.

Šimon Jeseňák

pre súčasného ruského prezidenta Vladimíra Putina bol rozpad Sovietskeho zväzu najväčšou geopolitickou katastrofou dvadsiateho storočia. Presný opak si však myslia krajiny, ktoré boli Sovietskym zväzom okupované. 

Nostalgicky sa na spoločný štát určite nepozerá Estónsko, Litva, Gruzínsko, Ukrajina, Česko, Slovensko či mnohé ďalšie. Rozpad Sovietskeho impéria bol vykúpením z otroctva. 

Vojská Varšavskej zmluvy pred vyše päťdesiatimi rokmi napadli a viac ako dvadsať rokov okupovali Československo, ktoré sa bez vojenského odporu podvolilo. 

„Andrejovi Dankovi treba zjavne pripomenúť mená ľudí, ktorí počas okupácie zahynuli. “

Dnes, 51 rokov potom, čo sme boli napadnutí vojskami Varšavskej zmluvy na čele so Sovietskym zväzom, sa predseda parlamentu Andrej Danko vyjadril, že nesmieme dopustiť, aby na území Slovenska boli akékoľvek vojská cudzích krajín, pričom konkrétne menoval USA. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite