Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvýš dane na mäso, zachrániš svet

.šimon Jeseňák .názory

Ďalšie zvyšovanie daní. Nemecká strana zelených navrhuje zvýšiť DPH na mäso. Dôvodom je ochrana životného prostredia a zlé životné podmienky zvierat.

Šimon Jeseňák

nemeckí socialisti prezlečení za ekológov opäť prišli s brilantným nápadom, ako vytiahnuť ďalšie peniaze z vreciek daňových poplatníkov. V mene svätej vojny za záchranu planéty sa rozhodli upraviť jedálniček slobodných ľudí. Mäso a chov zvierat totiž škodí životnému prostrediu, a tak ho treba poriadne zdaniť. 

V Nemecku platí 7-percentná DPH na predaj mäsa. Takéto nízke zdanenie je, pochopiteľne, tŕňom v oku zelených.

Vyššie zdanenie má za cieľ znížiť spotrebu mäsa, blahodarný efekt zvyšujúcej sa dane z tabakových výrobkov môžeme sledovať v priamom prenose, tak prečo podobnou optikou nepristúpiť i k mäsu a ďalším výrobkom? 

Táto snaha je však len novodobým pokusom o nastolenie kultúrnej totality. Štát nám chce diktovať to, ako máme žiť svoje životy. Už mu nestačí, že nám vezme pod hrozbou násilia dve tretiny príjmu. Progres nesmie byť zastavený, a tak je nám v mene zelenej križiackej vojny určované, čo máme jesť, kde môžeme fajčiť, alebo kedy si môžeme dať v krčme pivo. 

„Neomarxisti naberajú na sile a už sa neštítia naplno presadzovať svoje požiadavky na postupné potlačenie osobnej slobody. “

Ako povedal, český exminister zahraničných vecí, knieža Karel Schwarzenberg, zvýšenie DPH na mäso je „bezchybná výhovorka, ako obrať občanov o ich prachy. Ľudia budú naďalej chcieť mäso a budú platiť ako blázni“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite