Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Teraz už ide o všetko

.štefan Hríb .názory

To, čo vyplýva z rozšifrovaných dialógov dvoch obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je svedectvom doby, v ktorej mali moc a peniaze väčšiu cenu ako ľudský život.

Štefan Hríb

je to aj výzva o budúcnosti Slovenska. Ak sa doteraz mohli viesť diskusie, či je Slovensko unesený štát, mafiánsky štát alebo len štát s problémami v oblasti práva a spravodlivosti, po Threeme je diskusiám koniec. Taký stupeň rozkladu ústavného zriadenia, akého sme práve svedkami, je porovnateľný už iba s mečiarovským obdobím masívneho rozkrádania, únosu, vraždy a všadeprítomnej mafie. 

To, na čo v spolupráci s Europolom postupne prichádza vyšetrovací tím doktora Juhása, a aspoň čiastočne už aj verejnosť, výrazne spochybňuje našu schopnosť žiť v slobode a rozumne pritom spravovať svoju krajinu. A teraz vôbec nejde o Mariána Kočnera ide o opakujúcu sa nepripravenosť ústavných orgánov plniť svoje zákonom dané funkcie. A to je rádovo väčšia katastrofa, ako jeden, dvaja či desiati k moci prirastení mafiáni.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite