Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako Borisa Johnsona pre klamstvá vylúčili z cykloklubu

.filip Minich .názory

Čo sa zmení v Británii po nástupe nového premiéra? Nič. Extrovert nahradí introvertku, no kľúčová otázka zostáva nevyriešená.

Filip Minich

dobrý deň pán Johnson, nestali by ste sa, prosím, čestným predsedom nášho lokálneho cyklistického klubu? Približne tak sa začínala oficiálna pozvánka, ktorú dostal Boris Johnson pred vyše pätnástimi rokmi, keď bol ešte iba obyčajným poslancom za juhoanglickú provinciu Henley. 

Politik sa potešil, na ponuku pristal a stal sa čestným predsedom. Britskí cyklonadšenci mu dokonca poslali aj preukaz a tričko. 

„Dodnes to tričko nosím,” reagoval s potešením o pätnásť rokov starší Boris, keď ho jeden zo zakladateľov cykloklubu menom Chris absolútnou náhodou stretol v reštaurácii a pripomenul mu čestné predsedníctvo. 

Nebola to hocaká reštaurácia. Rozhovor sa odohral v zapadnutej gréckej dedine Lafkos. Blízko nej má novopečený britský premiér dom, dlhé roky tam rád chodí inkognito dovolenkovať a evidentne dúfal, že uprostred zimy tam nestretne žiadneho spoluobčana.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite