Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Privatizér Matovič

.eugen Korda .názory

Igor Matovič sa opäť zachoval ako Igor Matovič. Predvídateľne. Sprivatizoval si časť hlavného mesta.

Eugen Korda

v čase, keď si budeme pripomínať udalosti z novembra 1989 a pád komunizmu, v čase, keď by občania mali s otvorenými srdcami a nádejou prísť na Námestie SNP v Bratislave, bude tento priestor niekoľko dní patriť jednej – štvorčlennej strane, ktorá vlastne ani stranou nie je. 

Pán Matovič si to námestie vykolíkoval na niekoľko dní pre seba. Môže sa síce tváriť ako ľudomil, ponúkať tento priestor všetkým, ktorí chcú tento sviatok osláviť a chceli by niečo povedať, je však nad slnko jasnejšie, o čo mu v skutočnosti ide. Za každú cenu zviditeľniť hnutie, ktorému už celé roky šéfuje a pokúsiť sa takýmto priehľadným a nehoráznym spôsobom zastaviť jeho úpadok. 

„Treba to povedať celkom jasne. Igor Matovič si chce tento sviatok ukradnúť pre seba. Jediný spôsob, akým môže hodnoverne vyvrátiť toto tvrdenie, je, že sa vzdá nároku naň a v deň výročia Nežnej revolúcie ho poskytne občianskym iniciatívam.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite