Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkus Slovan

.dávid Jackanič .názory

Vedenie klubu ŠK Slovan Bratislava sa rozhodlo po zahanbujúcom vypadnutí v 1. predkole Ligy majstrov odvolať trénera Martina Ševelu a opäť ukázalo ako veľmi futbalu (ne)rozumie.

na to, že bratislavský futbalový klub ŠK Slovan strieda v posledných rokoch trénerov častejšie ako ponožky, sme si už zvykli. Ďalšou obeťou katastrofálne nastaveného systému v Slovane sa stal Martin Ševela, v posledných rokoch najúspešnejší slovenský tréner na fortunaligových trávnikoch.

Áno, je pravda, že zodpovednosť za výsledky nesie v prvom rade tréner. A výkony, ktoré Slovan ukázal v dvoch zápasoch 1. predkola Ligy majstrov, boli viac než žalostné. Šporar, ktorý v Slovane zarába 60 000 eur mesačne, síce strelil v dvojzápase dva góly, no okrem toho spálil niekoľko sľubných šancí a navyše nepremenil v rozstrele penaltu, ktorou mohol vyrovnať.

Slovan však tak, ako aj v prvom zápase, spravil chybu v nadstavenom čase, neustrážil domáceho hráča pri rohovom kope a Sutjeska Nikšič vyrovnal. Áno, Slovan vypadol po dvoch veľkých chybách, čo patrične komentoval aj brankár Dominik Greif, mimochodom, okrem Erika Daniela jediný Slovák v zostave Slovana.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite