Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koho viniť za výtržnosti v Bratislave?

.matúš Baňovič .názory

Podľa najnovších informácií zasahovalo v bratislavskom Starom Meste viac ako sto policajtov, ktorí zadržali stosedem chuligánov. Dalo sa otvorenému boju zabrániť?

Matúš Baňovič

naozaj šlo o „náhodný“ konflikt, ako to tvrdí polícia?

Za posledné roky sme si už zvykli na výtržnosti futbalových „tiežfanúšikov“ na športových ihriskách. Zvykli sme si na rasistické a vulgárne pokriky na hráčov a aj na fanúšikov súperovho tímu. To, že sme si zvykli, však neznamená, že s tým nič nerobíme. 

Po posledných nepríjemných incidentoch na bratislavskom Slovane alebo aj v Dunajskej Strede sa bezpečnostné opatrenia niekoľkonásobne zvýšili. Pravidelne môžeme vidieť zástupy policajtov vždy vtedy, keď sa chystá nejaké očakávané derby. Príkladom môže byť špeciálny vlak a sprievod pre fanúšikov trnavského Spartaka, ktorý prichádza na Slovan. Aj teraz bol zápas predkola ligy majstrov vyhodnotený ako rizikový a polícia zabezpečovala situáciu na štadióne a aj v jeho okolí.

Stredajšia situácia v centre mesta:

 Na čo sme si však nezvykli a ani si nikdy nezvykneme, je primitivita a barbarstvo chuligánov (odmietam ich nazývať fanúšikovia), ktorí sú ochotní sa pod rúškom príslušnosti k nejakému klubu dobiť do krvi, dokonca niekoho zabiť. 

„Je v zásade jedno, aká hliadka by sa po Ventúrskej pohybovala, pozorný policajt by si všimol niečo nečisté.“ 

To bola aj situácia stredajšieho večera. Bohužiaľ si primitívnu aroganciu odnieslo úplné jadro Starého Mesta. Chuligáni, ktorí boli v Bratislave len na návšteve, pretože ich kluby hrali niekde inde, vyslovene hľadali bojisko, na ktorom si to môžu vzájomne „rozdať“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite