Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

O dobrých a zlých víťazoch budúcich parlamentných volieb

.eugen Korda .názory

O necelý rok budú parlamentné voľby. Dnes nikto nevie s istotou povedať ako dopadnú. V podstate sú však možné len dve možnosti a to, že dopadnú dobre, alebo zle.

Eugen Korda

pri scenári „zle“ vládu zostaví oslabený Smer a jeho partnermi sa stane podivuhodná zlátanina nacionalistických, fašistických a populistických strán. Vládnutie sa obmedzí na kradnutie, vyvolávanie strachu, nenávisti proti celým skupinám obyvateľstva a snahy za každú cenu udržať pri živote idiotské „sociálne balíčky“, ktoré budú v tieni prichádzajúcej recesie ničiť verejné financie závratným tempom. Hospodárstvo bude pomaly chradnúť, zdravotníctvo čeliť čoraz väčším problémom. 

Podobne bude na tom aj školstvo. Korupcia bude aj naďalej „veselo“ ničiť celý štát. Nakoniec ho definitívne ovládnu oligarchovia, či iní sponzori víťazných strán. Súdnictvo sa stane nástrojom zastrašovania opozície i slobodne rozmýšľajúcich ľudí. 

Národná rada ovládaná nedemokraticky rozmýšľajúcimi poslancami bude schvaľovať zákony, ktoré umožnia postupnú demontáž a znefunkčnenie inštitúcií, ktorých hlavnou úlohu je chrániť demokraciu. V prokuratúre a polícii sa budú stále viac presadzovať skryté prvky totalitarizmu.

„Slobodné a demokratické voľby s takýmto výsledkom privedú na svet „votrelca“, ktorého jedinou snahou bude zabiť našu slobodu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite