Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Matúša Dávida: Pozvánka pre Lukašenka, Mečiarov duch v NR SR aj Laššáková à la Babiš

.matúš Dávid .názory ..týždeň

Predsedovi SNS Andrejovi Dankovi evidentne chýba jeho „bieloruský vzor“. To však nie je všetko. Uplynulý týždeň na Slovensku opäť ukázal, ako vládna koalícia opovrhuje slušnosťou.

Matúš Dávid

pozvánka pre Lukašenka

Bola to krátka radosť, ak sa vôbec niekto tešil, že po jednom podpise už bude náš zahraničnopolitický kompas fungovať a zostane v správnych rukách. Čo sa stalo?

Traja najvyšší ústavní činitelia – prezidentka, predseda parlamentu aj premiér – sa prihlásili k Spoločnému vyhláseniu o prioritách členstva SR v EÚ a NATO z októbra 2017. Jeho cieľom má byť budovanie jednotnej zahraničnej politiky, s dôrazom na proeurópsku a proatlantickú orientáciu Slovensku.

4. jún 2019 Minsk, Bielorusko: Prezident Bieloruskej republiky Alexandr Grigorievič Lukašenko a predseda NR SR a šéf strany SNS Andrej Danko sa stretli začiatkom júna.Kancelária NR SR/SITA4. jún 2019 Minsk, Bielorusko: Prezident Bieloruskej republiky Alexandr Grigorievič Lukašenko a predseda NR SR a šéf strany SNS Andrej Danko sa stretli začiatkom júna.

No netrvalo dlho a šéf SNS, obdivovateľ všelijakých autokratov či diktátorov, dokument roztrhal na franforce. Na oslavy SNP totiž (bez konzultácie s hlavou štátu či rezortom diplomacie, čo je porušenie protokolu) pozval bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, ktorého nedávno označil za „ človeka s obrovskou láskou k národu“.

Nejde len o diplomatický prešľap. Je to ďalší dôkaz o tom, kým sa chce Andrej Danko v skutočnosti stať, v kom sa vidí a ako by nám chcel vládnuť. Našťastie Lukašenko, ktorý už štvrťstoročie vládne krajine tvrdou rukou, potláča občianske slobody a ľudské práva, na Slovensko aj tak nepríde.

„Politici v prípade zákona o financovaní politických strán úplne odignorovali potrebu širšej verejnej diskusie.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite