Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chceme vraj vládu Smeru. Takto sa tvorí politika v OĽaNO

.dominik Harman .názory

Naše zdroje zvnútra hnutia mali informáciu, že Zlatica Kušnírová má kandidovať za nich v najbližších parlamentných voľbách.

Dominik Harman

v stredu ráno sme od jedného zdroja dostali informáciu, že OĽaNO bude mať vo voľbách posilu. Chystá sa k nim vraj Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej.

Na prvé počutie to celé dávalo zmysel. Kušnírová sa s Matovičom v poslednom čase objavila na spoločnej tlačovke, jej ústami Matovič vyzval lídrov opozičných strán na stretnutie. To sa uskutoční vo štvrtok 12:30, bude na ňom aj Kušnírová.

Kušnírová už navyše za OĽaNO kandidovala, na ich kandidátke bola zvolená za obecnú poslankyňu v Gregorovciach.

Napriek tomu sme si v súlade s novinárskymi štandardmi informáciu overili. Náš druhý zdroj rovnako pochádza z vnútorného okruhu hnutia OĽaNO a informáciu nám potvrdil.

Okrem toho sme mali aj druhú informáciu, ktorá sa týka zmeny Matovičovej stratégie v súvislosti s obsadzovaním kandidátky. Tú sme však mali len z jedného zdroja, tak sme ju nepublikovali.

„Kušnírová vstup do politiky celkom nevylúčila.“

Pred publikovaním sme sa, prirodzene, snažili skontaktovať aj s lídrom hnutia Igorom Matovičom. Rovnako sme sa snažili skontaktovať so Zlaticou Kušnírovou. Neúspešne. Článok sme sa rozhodli publikovať aj tak – mali sme informáciu z dvoch nezávislých zdrojov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite