Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O osude Radoslava Procházku rozhodne Čaputovej charakter

.eugen Korda .názory

Hádam by bolo lepšie, keby už o ňom nebolo počuť. Aj pre neho, aj pre slovenskú verejnosť.

Eugen Korda

tento bývalý poslanec a neúspešný politik už niekoľko dní vie, že jeho budúcnosť je teraz v rukách ženy, ktorá sa stala prezidentkou, a tak sa jeho meno ešte niekoľkokrát v novinách a televíziách celkom určite objaví. 

Po troch neúspešných pokusoch sa v parlamente zrazu našiel dostatok poslancov, ktorí si myslia, že by bol dobrým ústavným sudcom. Nie je síce jasné, prečo na to prišli až teraz, čo také zásadné sa stalo v osobnom i profesijnom živote tohoto muža, že je v ich očiach zrazu a celkom nečakane vhodným kandidátom na  túto zodpovednú funkciu. Stalo sa však a Radoslav Procházka bude teraz netrpezlivo čakať, čo prezidentka urobí. Nemalo by to byť však vôbec ťažké rozhodovanie. 

vzdelanie vs. slabý charakter

Radoslava Procházku verejnosť, a teda aj Zuzana Čaputová, dobre pozná. Majú ho dobre prečítaného. Hlava štátu, sama dobrá a poctivá právnička, vie celkom určite oceniť Procházkovú erudíciu v oblasti ústavného práva. Tam problém nebude. Radoslav Procházka by v tejto disciplíne na hlavu celkom určite porazil väčšinu svojich budúcich kolegov. Lenže uplatňovanie práva, vymáhanie spravodlivosti nie je len o paragrafoch. 

„Pani prezidentka bude musieť spravodlivo zvážiť, ktorá strana jeho osobnosti pri rozhodovaní u nej preváži. “

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite