Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenská diplomacia je v troskách

.filip Minich .názory

Spočítali sme pracovné cesty Andreja Danka – nikde nebol viackrát než v Rusku. Moskvu pred Západom najnovšie uprednostnil aj Peter Pellegrini. MZV odkázalo, že Rusko sa neodmieta.

Filip Minich

s poprednými svetovými lídrami a najbližšími spojencami sa vo Veľkej Británii fotí neúspešný kandidát na košického župana Richard Raši, ktorý sa vlani stal čistou zhodou okolností jedným z troch podpredsedov vlády. 

Premiér Pellegrini do Británie nešiel, dal prednosť novým kamošom z Ruska a Číny. Ak by pritom iba trochu chcel, mohol stihnúť oboje – oslavy boli včera, s Putinom sa stretáva až dnes. Včerajšie bezvýznamné stretnutie s premiérom Medvedevom mohol odmietnuť.

Čo na to ministerstvo zahraničných vecí? „Je povinnosťou predsedu vlády byť v Ruskej federácii, keď dostaneme pozvanie,“uviedol Miroslav Lajčák, ktorý je spolu s premiérom v Rusku. 

Veta pri ktorej mrazí. Pozvanie z Kremľa sa neodmieta. Veď ani oni v ´68. neodmietli. 

nie je pozvanie ako pozvanie

Účasť na oslavách, na ktorých sa zúčastnila Kráľovná Alžbeta II., Donald Trump, Justin Trudeau, Emmanuel Macron či Angela Merkel, však predseda slovenskej vlády odmietol s prehľadom. 

Ba čo viac, on to pozvanie odmietol po tom, ako ho pôvodne prijal. Následne v priamom prenose klamal, že nebolo určené jemu, no Andrejovi Kiskovi. 

Pozvánku dostalo 16 lídrov. Odmietli dvaja – z Dánska pre voľby a zo Slovenska pre pozvánku z Moskvy.MATT DUNHAM / AP / SITAPozvánku dostalo 16 lídrov. Odmietli dvaja – z Dánska pre voľby a zo Slovenska pre pozvánku z Moskvy.

Prezident Kiska skutočne pozvánku dostal, no až v druhom slede, po tom, ako Pellegrini uprednostnil Putina. Fakt, že sa na oslavy v Británii vykašľal aj Andrej Kiska, je tiež na silné zamyslenie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite