Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Šeliga odchádza a zároveň sa vracia

.eugen Korda .názory

Juraj Šeliga už nie je „Za slušné Slovensko“. Je to dobrá správa. Hlavne pre tú slušnú časť Slovenska.

Eugen Korda

najvýraznejšia tvár (nie však jediná) tejto skvelej občianskej iniciatívy, ktorá zorganizovala najväčšie protivládne protesty od novembra 1989 a ktorá významne prispela k zmene spoločenskej atmosféry, oznámila, že končí. Všetci tušíme, čo sa za jeho odchodom skrýva. Juraj Šeliga sa pokúsi uspieť v politike. 

Na to, aby sa mu to podarilo, musí vstúpiť v najbližších parlamentných voľbách do zápasu o voličské hlasy. A to sa u nás nedá inak, len ako v rámci nejakej politickej strany. Aj keď tuším, či dokonca viem, ktorá strana to bude, nemyslím si, že je to tá najdôležitejšia veta, ktorú by som tu rád povedal.

Pred niekoľkými týždňami, možno mesiacmi, ma Juraj požiadal o stretnutie. Vraj, ako by som vnímal, keby vstúpil do politiky. Moja odpoveď bola jednoduchá. Nielenže by som to vnímal pozitívne, ale videl by som to aj ako niečo, čo musí urobiť nielen pre seba, ale aj pre Slovensko. Zároveň som dodal, že bude musieť čeliť výčitkám mnohých ľudí, že iniciatívu „Za slušné Slovensko“ použil, či dokonca zneužil len ako výťah k vlastnej politickej kariére. Určite to skôr, či neskôr niekto zo Smeru povie a pridá sa k tomu aj zopár prihlúplych novinárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite