Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Matúša Baňoviča: Robo, Andrej, Kim

.matúš Baňovič .názory ..týždeň

Tak je tá revolúcia v Smere alebo nie je?

Matúš Baňovič

Robo

Tak je tá revolúcia v Smere alebo nie je? Niekedy sa zdá, akoby rozkol v Smere bol len zbožným želaním viacerých slovenských médií. Najprv sa hovorí o tom, že sa členovia strany búria a tlačia na Fica, aby odišiel. Hovorí sa o konaní jednotlivca, potom o koordinovanej akcii, a na záver odmietame koordináciu, lebo ak by nejaká bola, takto by to určite nevyzeralo. Poviem to inak. Dlhoročnú zažratú špinu v kúpeľni tiež nevyčistíte jedným rýchlym drhnutím. 

„ Postupné preberanie moci sa najlepšie robí, keď je šéf na dovolenke.“

Najprv nanesiete Savo a necháte pôsobiť. Až potom prídete a drhnete. Dovolím si tvrdiť, že aj toto je ten prípad: nie je to len osobná animozita medzi jednou okresnou predsedníčkou a vedením strany. Zároveň treba dodať, že ak spomíname záujmové skupiny v pozadí strany, tak aj tie už pochopili, že s Ficom to ďaleko nedotiahnu a treba ho vymeniť. Aspoň preto, aby sa strana stabilizovala. Preto sa ide teraz Peter Pellegrini „venovať“ straníckej politike. Cíti, že sa na jeho stranu priklonila (možno s jemným poštuchnutím) členská základňa a aj ekonomické sily v pozadí. Postupné preberanie moci sa najlepšie robí, keď je šéf na dovolenke.

Andrej

Bratislavská kaviareň, tá, ktorá svojho času otvárala dvere novej politickej strane Andreja Kisku, sa zrazu nevie rozhodnúť a štiepi sa. Časť z nej hovorí, že prezidentovi ušiel vlak a so zakladaním a predstavovaním strany začal neskoro. Druhá časť hovorí, že je ešte v úrade a nemal by si robiť kampaň na sociálnych sieťach a pritom pôsobiť nadstranícky. V každom prípade vo vzduchu visí otázka, či stranu zakladať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite