Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Roztrieštenci

.michal Magušin .názory .cirkev pod lupou

Keď čítate tieto riadky, už poznáte výsledok dôležitého politického súboja rozdrobenej kresťanskej scény. Mám na mysli eurovoľbový súboj medzi KDH a Kresťanskou úniou (KÚ). Volebný

Michal Magušin

odpovedá na otázku, či KDH spravilo dobre, keď dalo na prvé miesto kandidátky Ivana Štefanca, ktorý v predvolebných diskusiách (pri otázke individuálnych iniciatív europoslancov v morálnoetických otázkach) hovoril presný opak toho, čo tvrdila Miriam Lexmann. 

5. marec 2019 Bratislava: Predseda KDH Alojz Hlina a kandidáti na europoslancov za KDH počas tlačovej besedy, na ktorej strana predstavila program a svojich kandidátov do Európskeho parlamentu.Branislav Bibel/SITA5. marec 2019 Bratislava: Predseda KDH Alojz Hlina a kandidáti na europoslancov za KDH počas tlačovej besedy, na ktorej strana predstavila program a svojich kandidátov do Európskeho parlamentu.

Výsledok čo-to napovie aj v tom, ako sa Alojzovi Hlinovi hnutie podarilo reštartovať. Čísla vám hovoria, či Kresťanská únia získala dostatočne zaujímavú podporu na to, aby mala silnú pozíciu pri potenciálnych vyjednávaniach s KDH o spojenectve do parlamentných volieb. 

„Do podpalubia kresťanskej politiky totiž už natieklo dosť vody.“

Celkom jasne dokážete vidieť aj reálny politický výtlak charizmatických spoločenstiev. Zaujímavé bude vidieť, ako tejto nesmierne potrebnej politickej sile odobrali hlasy patologické projekty typu KDŽP, ĽSNS či Národná koalícia, ktoré sa kresťanstvom explicitne oháňajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite