Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naozaj sa končí jedno mafiánske obdobie?

.eugen Korda .názory

Minulosť vie byť niekedy krutá a nemilosrdná. Príbeh Pavla Ruska je toho príkladom.

Eugen Korda

bol to pohľad, aký sa vidí len málokedy. Do súdnej siene, pripomínajúcej skôr školskú jedáleň ako priestor, ktorý by mal vzbudzovať posvätnú bázeň z trestajúcej ruky zákona, vstupovali v sprievode ozbrojených kukláčov kedysi mocní mafiáni. 

Ten najznámejší, Mikuláš Černák s vyšportovaným telom a s vlasmi, v ktorých už vidieť prvé šediny, pôsobil sebavedome a pokojne. Bol tým, na koho sa upierali oči verejnosti a novinárov. Ale sedela tam ešte jedna a hádam aj zaujímavejšia a dôležitejšia figúra, tá, pre ktorú sa tento súdny proces koná. Pavol Rusko. Muž, ktorý sa z bezvýznamného redaktora a predsedu Socialistického zväzu mládeže v Slovenskej televízii stal za výdatnej pomoci Ivana Gašparoviča a Vladimíra Mečiara spolumajiteľom a riaditeľom stroja na peniaze, vplyvnej, milovanej a nenávidenej televízie Markíza. 

pád šikovného manažéra

Svoje postavenie a peniaze si Rusko užíval naplno. Šírila sa o ňom nezaslúžená  povesť šikovného a hlavne úspešného manažéra. Keď sa ho Marián Kočner a jeho spoločníci pokúsili o televíziu pripraviť, bez váhania sa spojil s podsvetím a opozíciou, len aby ju dokázal udržať vo svojich rukách. Neváhal využiť jej obrovský vplyv na verejnú mienku. Vstúpil do politiky, stal sa ministrom hospodárstva a do prezidentského kresla pomohol Rudolfovi Schusterovi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite