Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kiska má pravdu – štát ovládla štátna mafia

.eugen Korda .názory

Dnes nestojí otázka tak, či sa vo vedení Smeru nájde človek, ktorý by nebol nejakým spôsobom zapletený do štátom zorganizovanej, riadenej a chránenej mafie.

Eugen Korda

žiadna taká osoba sa na straníckej súpiske nenachádza. Bez osobnej účasti na tomto ovládnutí štátu sa do užšieho vedenia nemohol dostať nikto. Priama účasť a aktívne budovanie mocenských štruktúr, prepojených na organizovaný zločin, skorumpované vedenie polície, prokuratúry a časti súdov, boli hlavnou a určujúcou vlastnosťou, ktorými musela disponovať osoba túžiaca sedieť po boku „otca zakladateľa" Smeru Roberta Fica. 

Jedným z hlavných strojcov tohto systému bol práve on. Už pri založení strany ju spojil s najtemnejšími štruktúrami sveta podnikateľov a oligarchov. Práve im sa vo vlastnoručne podpísanej zmluve zaviazal splatiť mnohomiliónový dlh a svoju cestu na vysnívaný vrchol mocenskej pyramídy. Platil nielen poslaneckými miestami v parlamente, ale aj stoličkami na dôležitých ministerstvách a hlavne ochotou nevidieť drancovanie verejných financií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite