Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nešpiňme si do vlastného hniezda

.eugen Korda .názory

Včera Pellegrini, dnes Robert Fico. V priebehu dvoch dní sa obaja ostro vyjadrili k výrokom, ktorými prezident pomenoval mafiánsku podstatu nášho štátu.

Eugen Korda

urobil to v rozhovore pre významné nemecké noviny. Obaja na neho tvrdo zaútočili. Pellegrini ho neváhal nazvať daňovým podvodníkom a Fico ho zas vyzval, aby sa až do skončenia svojho volebného obdobia zdržal útokov na Slovensko. Teda mu vlastne zakázal hovoriť. Čo ich tak strašne nahnevalo? Čo také hrozné povedal, že sa rozhodli pre koordinovaný protiútok? Prezident nepovedal nič iné, len to, čo celé mesiace hovorí aj doma – že Slovensko z veľkej miery ovládli mafiánske štruktúry, čo všetci dobre vieme. A nie je to tak? Malá ukážka. 

Eugen Korda/Dominik Harman
Robert Fico a premiér Pellegrini kritizujú Andreja Kisku ako cez kopirák

mafia vo vláde

V Bezpečnostnej rade štátu sedel človek, ktorého tam zrejme nainštalovala obávaná mafia z Talianska. Bývalý predseda vlády si na úrad priviedol mladú ženu, ktorá si so zástupcom tej mafie vymenila stovky telefonátov, dokonca možno aj práve vtedy, keď išla s Robertom Ficom na návštevu Angely Merkelovej. Podľa zdrojov z talianskej prokuratúry si s ním dokonca telefonoval aj vtedajší premiér.  A ako by to nestačilo, opatril si akési podivné alibi, ktoré to malo vyvrátiť.

„Bývalý minister vnútra sa podieľal na únose občana Vietnamu a dovolil, aby únoscovia použili lietadlo vládnej letky.“ 

Neváhal na to použiť naše Ministerstvo zahraničných vecí. Keď to vyšlo najavo, tak viete, čo urobil?  Zaťato mlčal. Súčasný predseda Smeru stále býva v dome odsúdeného podvodníka. Polícia prešetruje osobnú účasť Roberta Fica v najznámejšej kauze Gorila. Doteraz popiera, že by so šéfom Penty v byte na Vazovovej ulici dohadoval kšefty. Keď bude nahrávka „Gorily“ konečne zverejnená, ukáže sa, že celkom cynicky zobchodoval naplnenie svojej túžby ovládnuť štát.  Nestačí?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite