Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo chýba Mikulášovi Dzurindovi

.štefan Hríb .názory

Tak som si prečítal, že bývalému premiérovi dnes chýba väčšia odvaha politikov, líder s víziou, schopný spájať a u prezidenta Kisku zmysluplný dôvod, prečo zakladá stranu.

Štefan Hríb

skúsme teda postupne argumentovať.

odvaha politikov

Začnime odvahou. Áno, prišla doba populizmu, keď sa rozdáva budúcnosť, keď sa ničí rozpočet dôchodkovými stropmi a keď málokto chce povedať, na čo máme v zdravotníctve a z čoho dofinancujeme školstvo. 

V tom má expremiér veľkú mieru pravdy. Ale platí to všeobecne? Dá sa takto ľahko postaviť znamienko rovnosti medzi koalíciu a opozíciu, medzi Pellegriniho s Dankom a Bugárom na jednej strane a Sulíka s Remišovou, Trubanom a Beblavým na druhej? Myslím, že nie. Stačí si pozrieť hlasovania v uvedených oblastiach. 

Pán expremiér, smie byť kritika populizmu populistická?

líder s víziou

Teraz k lídrovi s víziou, ktorý je schopný spájať. Áno, žijeme dobu, v ktorej nie je zrejmé, kto v opozícii dominuje. A súhlasím, víziu podobnú tej z roku 1998, teda návrat Slovenska medzi demokratické krajiny vrátane nášho vstupu do NATO a EÚ, dnes nemáme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite