Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svet podľa Putina. Takto vyzerá hitparáda ruskej spravodajskej agentúry

.filip Minich .názory

Klamstvá, propaganda, jadrové hlavice a superzbrane. Ruská propaganda pred eurovoľbami opäť naberá na obrátkach. Krajina žije témami ako počas studenej vojny.

Filip Minich

čo majú spoločné jadrové zbrane na Slovensku, poslanec Marček a ruské ministerstvo zahraničných vecí? Sú zamontovaní v jednej veľmi podivnej, zavádzajúcej a propagandistickej správe ruskej tlačovej agentúry TASS. 

„Rusko považuje správy o umiestnení amerických základní s nukleárnymi zbraňami na Slovensku za provokáciu,“ cituje agentúra štátneho tajomníka ruského ministerstva zahraničných vecí, Alexandra Gruška.

Aké jadrové zbrane? Story vznikla tak, že poslanec Marček, ktorý rád cestuje na Krym, poskytol rozhovor ruským novinám Zvesti. 

„Toto je svet, do ktorého sa dostalo Rusko pod vedením prezidenta Putina.“

V ňom, okrem iného, podľa agentúry TASS Marček povedal, že „Spojené štáty mali tajné rokovania o vybudovaní leteckých základní na Slovensku, kde by mohli byť rozmiestnené jadrové zbrane.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite