Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako vyliečiť závislosť od auta?

.elena Akácsová .názory

Pozrime sa na parkovaciu politiku a plastové tyčinky do uší ako na závislosť. Tú treba liečiť, dohováranie, zákazy a zvyšovanie cien nestačí.

Elena Akácsová

mesiac mi trvalo prepnúť sa do tohto dopravného nastavenia: prvá voľba je MHD+pešo, nie auto. Nebývam v centre a žiadna moja bežná destinácia nie je na došliapanie pešo. Musím použiť MHD a musím prestupovať. Je to trochu otravné, treba to plánovať a ak mám tých pochôdzok po meste viac, ako len dojazd do práce a späť, zoberie mi to neúmerne veľa času, ktorý by som mohla stráviť radšej pohodlne sediac v zápche alebo za počítačom. 

Lenže potrebujem pohyb, trochu mi nahrala tá panika okolo neprejazdnej Bratislavy a príjemné počasie, a tak som sa doslova začala trápiť pri každom výjazde z domu otázkou, či vyrazím na autobus. Musela som prekonať tých tisíc výhovoriek, že potrebujem veľa vecí zariadiť na rôznych miestach, že musím urobiť veľký nákup, že bude pršať, že mám otlak na nohe... moja myseľ mi podsúvala neuveriteľné množstvo nových nápadov, prečo je nemožné ísť dnes MHD. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite