Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kollárovi to nehovorte, ale Salvini k nám chce poslať migrantov

.filip Minich .názory

Samozvaný vodca antisystémovej skupiny Matteo Salvini nemá s koncom migračnej vlny takmer nič. Zato však tvrdo presadzuje prerozdeľovanie migrantov naprieč EÚ.

Filip Minich

slovenský politik, ktorý o sebe rád tvrdí, že nie je politik, si pred eurovoľbami našiel veľmi zvláštneho partnera. Boris Kollár sa chváli, že jeho hnutie Sme rodina bude po májových voľbách spolupracovať s Matteom Salvinim. 

„Tento človek dokázal za 12 mesiacov zastaviť prílev migrantov do Talianska,“ chváli v internetovom reklamnom spote poslanec Kollár svojho talianskeho priateľa Salviniho.

Pravda je však trochu inde. Kľúčovým opatrením pre zastavenie masového príchodu migrantov do Talianska, bola dohoda EÚ s Líbyou z prelomu júla a augusta 2017. Matteo Salvini sa stal ministrom vnútra o takmer rok neskôr – v júni 2018. 

Prílev migrantov do Talianska sa radikálne znížil ešte pred nástupom Salviniho k moci.UNHCRPrílev migrantov do Talianska sa radikálne znížil ešte pred nástupom Salviniho k moci.

Na tomto grafe zo stránky UNHCR presne vidno, že najzásadnejší pokles prichádzajúcich migrantov z Afriky nastal počas leta 2017. Čo s tým má Salvini? Okrem nenávistných prejavov voči cudzincom nič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite