Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba byť ostražitý a pozorne sledovať dianie v polícii

.eugen Korda .názory

Policajný prezident je mimoriadne dôležitá a vplyvná funkcia. V tom negatívnom slova zmysle nás o tom presvedčil Tibor Gašpar.

Eugen Korda

 ten najdôležitejšie funkcie v policajnom zbore obsadil „svojimi“ ľuďmi. V podstate túto inštitúciu sprivatizoval tak, aby neslúžila občanom, ale úzkej skupine mocných politikov a „našich" ľudí v pozadí. Čo sa vyšetriť nechcelo, to sa nevyšetrilo. Ak však bolo treba niekoho skompromitovať, tak poslušní policajti nastúpili a dotyčná osoba sa nestačila čudovať, akých všetkých priestupkov a zločinov sa dopustila. 

vychovávatelia neposlušných ľudí a firiem 

Gašparova, ale nielen jeho, ale aj finančná polícia, dokázali neposlušným ľuďom a firmám poriadne znepríjemňovať život. Robili to dovtedy, kým sa človek, či firma „nepolepšili“. Vedeli by o tom hovoriť nielen desiatky podnikateľov, ktorých gauneri z týchto inštitúcií vydierali, ale aj prezident Andrej Kiska.  Firma, v ktorej kedysi pôsobil, na vlastnej koži okúsila, čoho všetkého je schopná takto nastavená polícia. Ak sú minister vnútra a policajný prezident gauneri, tak sa ako gauner správa nie nepodstatná časť polície. 

sľuby, sľuby, sľuby 

Po vražde Janka Kuciaka a Martinky Kušnírovej sa chvíľu zdalo, že svitá na lepšie časy. Tibor Gašpar sa po dlhom boji musel porúčať a na jeho miesto prišiel človek, ktorý ako šéf inšpekcie celé roky kryl prešľapy Gašparových policajtov. Teraz sa snaží vzbudzovať dojem neúplatného človeka, odhodlaného uskutočniť zásadné zmeny, ktoré by mali polícii vrátiť dávno stratenú dôveru. 

Sľubuje, že nevymení šéfa vyšetrovacieho tímu vraždy dvoch mladých ľudí. To však svedčí len o jednej veci. Vymeniť ho by znamenalo jeho okamžitú profesionálnu smrť. Nič viac a nič menej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite