Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdy fašizmus a extrémizmus neporazia

.pavel Macko .názory

Rozhodnutie o návrhu na rozpustenie kotlebovcov je výlučne v právomoci súdu. Žiadne rozhodnutie súdu však neodstráni samotné zlo. V najlepšom prípade iba pomenuje jeho šíriteľa.

Pavel Macko

ešte poriadne nedoznela prezidentská kampaň a tá do eurovolieb sa ešte len rozbieha a už tu máme opäť horúcu spoločensko-politickú tému. Trvalo to takmer dva roky, než sa Najvyšší súd začal konečne zaoberať návrhom generálneho prokurátora na rozpustenie ĽSNS. Prečo až práve teraz ťažko povedať. Faktom je, že súd podľa platnej úpravy musí rozhodnúť najneskôr do konca júna tohto roku. 

demokracia je regulovaná forma spoločnosti

Toto súdne konanie okamžite vyvolalo vášnivú polemiku a opäť je to téma, ktorá rozdeľuje spoločnosť. Rozpustiť politickú stranu, ktorú predtým štát zaregistroval a strana bola úspešná v parlamentných voľbách, nie je triviálna záležitosť. Nejdem komentovať argumenty prokuratúry, ani to, že niektoré z nich boli platné už pri registrácii. Nech rozhodne súd, ktorý by teraz asi potreboval múdrosť kráľa Šalamúna. Lenže ten žil v dobe, keď jeho rozhodnutia boli rešpektované.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite