Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koľko zo svojej energie chcete venovať nezmyslom?

.marína Gálisová .názory

Najnovší výplod poslanca Blahu k obálke .týždňa je taká donebavolajúca hlúposť, že v inej ére by sa nad ním stačilo usmiať. Nebola by hodná ani dlhšieho prúdu nadávok.

Marína Gálisová

 lenže dnes je doba, keď sa fakty dajú voľne nabrať do hrsti ako piesok z pieskoviska. Presypať, povyberať, navŕšiť na hocijakú hromádku a poslať do sveta. Potom už len čakať, čo bude, či piesočná búrka alebo piesočná lavína. Lebo niečo určite bude. Aj banalita stačí na strhnutie lavíny reakcií a búrky protireakcií. Zdvihne sa piesok a zakryje kontúry podstatných tém. To je zrejme cieľ takých ako poslanec Blaha. Neviem, či by sme im na to mali skákať.

Osobne som bola dlhšie presvedčená, že na Blahove nezmysly nestojí za to reagovať. Že ich netreba poctiť nijakou odpoveďou. Ale rešpektujem tých kolegov a kolegyne, ktorých názor je iný – že reagovať a vysvetľovať treba, pretože ľudia to potrebujú, aby videli, kde je pravda.

Chápem, lebo ani ja sa nezvyknem vyhýbať debatám s ľuďmi, ktorí sú presvedčení o pravdivosti nejakého nezmyslu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite