Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Je podozrenie, že Kočner nemusel byť jediný objednávateľ vraždy

.eugen Korda .názory

Martinka Kušnírová by v stredu oslávila svoje 29. narodeniny. Namiesto oslavy si však jej blízki spomínajú na ňu pri jej hrobe.

Eugen Korda

v stredu vypovedal na polícii aj Marian Kočner.

Podľa talianskej investigatívnej novinárky, ktorá mala možnosť nahliadnuť hlbšie do vyšetrovania Antónia Vadala, Kočner nemusel byť jediný človek, ktorý mohol mať záujem na likvidácii Jána Kuciaka. 

Tu je preklad jej statusu,  ktorý zverejnila na svojom FB: „Po tom, ako som čítala komunikáciu obchodníka s drogami Antonina VADALA zachytenú benátskou prokuratúrou, som nadobudla presvedčenie, že sú tu ďalší objednávatelia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Nie je to len podnikateľ Marian Kočner. Pretože kolega Ján Kuciak sa vo svojom poslednom pátraní zameral na korupciu, na to, ako bol na Slovensku VADALA schopný vykonávať svoje obchody s drogami, prať špinavé peniaze prostredníctvom firiem, a realizovať podvody s financiami EÚ pre poľnohospodárstvo. Zaoberal sa korupciou v tajných službách, na polícii, na ministerstvách a dokonca špeciálne jednému ministrovi Vadala dáva rozkazy o tom, kam koho chce dosadiť. „Milión eur a je to v suchu...“ A zaoberal sa Troškovou, s vyše 400 zachytenými komunikáciami s Antoninom Vadalom práve v čase, keď bola asistentkou v parlamente a neskôr poradkyňou vtedajšieho premiéra Fica, teda v roku 2015. 

TROŠKOVÁ, bývalá milenka a spoločníčka Antonina VADALA, v súčasnosti vyšetrovaného pre obchod s drogami. Je zrejmé, že TROŠKOVÁ bola prostredníčkou medzi človekom z NDRANGHETY a SLOVENSKOU VLÁDOU.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite