Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Východné Slovensko - ťažká výzva pre novú prezidentku

.anton Vydra .názory

Volebná mapa sfarbila východ krajiny dočervena. Neznamená to, že východniari volili nevyhnutne Smer. Volili najmä Kuffu a strach.

Anton Vydra

 isteže, na výsledkoch volieb na východnom Slovensku sa možno dobre zabávať, možno sa z nich vydesiť, byť sklamaný, nahnevaný, alebo - ako to nedávno napísal akýsi diskutér - už to tam len zalesniť a nechať tak. Nuž, nájdu sa aj takí, ktorí budú tvrdiť, že aspoň východ sa zachoval principiálne. Nemyslím si to, tí ľudia tam vyjadrili svoj názor, ktorý je však opretý o informácie (či skôr dezinformácie), akých sa im dlhodobo dostávalo a dostáva. 

Pravdou však je a ostáva, že aj východné Slovensko má nakoniec na čele štátu prezidentku, a nie Maroša Šefčoviča. A s tým sa bude musieť zmieriť aj vyrovnať. Či to dokáže so cťou, alebo či sa uchýli k nízkym reakciám, to už treba ponechať na zodpovednosť jednotlivcov a tiež politikov, ktorí tam radi rozdúchavajú najrozličnejšie podozrenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite